Monday, January 08, 2007

Θελωπρεπής...*


Το θέμα είναι ότι δεν έχω θέμα. Τo ξεκίνημα της χρονιάς μου προκαλεί σύγχυση. Black out που λένε και οι αγγλοσάξονες. Όλα τα πρέπει που φέρνει η αλλαγή του χρόνου στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και αρνούνται να μπουν σε μια τάξη από μόνα τους.
Πρέπει να δω τι θα κάνω με τη ζωή μου. Πρέπει να δω τι θα κάνω με τη δουλειά μου. Πρέπει να ζητήσω αύξηση; Πρέπει να πάμε κανένα ταξίδι. Πρέπει να θυμηθούμε πως είναι να είσαι ζευγάρι. Πρέπει να μοιράσουμε τα παιδιά. Πρέπει να ασχοληθώ επιτέλους με τις εκκρεμότητες. Πρέπει να βουλώσω την τρύπα στην στέγη που μπάζει νερά όποτε έρχεται μπόρα. Πρέπει να πάω για service το αυτοκίνητο. Πρέπει να κλείσω τα εισιτήρια για την Βαρκελώνη από τώρα, γιατί μετά θα πάνε στα ύψη. Πρέπει να πάμε κανένα θέατρο. Πρέπει να βρω χρόνο για τους φίλους μου. Πρέπει να φροντίσω τον SIM μου, που είναι αντικοινωνικός και δεν του κάθεται γκόμενα. Πρέπει να βγάλουμε και καμιά βόλτα το σκυλί. Πρέπει να φτιάξουμε τις ντουλάπες. Πρέπει να δω τι γίνεται με το βιβλίο. Πρέπει να βρω και λίγο χρόνο για διάβασμα. Πρέπει να γίνω λιγότερο αναβλητικός. Πρέπει να κάνω δίαιτα. Πρέπει να κόψω το τσιγάρο. Πρέπει να βάζω και κανένα φράγκο στην άκρη. Πρέπει να βάλω κανέναν στόχο, από αυτούς τους άπιαστους που σε κάνουν τουλάχιστον να ονειρεύεσαι. Πρέπει να πάψω να κρίνω τόσο αυστηρά τους ανθρώπους. Πρέπει να θυμηθώ να γίνω πάλι λίγο ανυποψίαστος. Δεν υπάρχουν πάντα σκοτεινές δυνάμεις που κινούν τον πλανήτη. Πρέπει να ανακυκλώνω χωρίς να σιχτιρίζω που ο δήμος δε μου φέρνει κάδο έξω από την πόρτα μου. Πρέπει να βρω κι άλλο χρόνο για τα πιτσιρίκια. Πρέπει να σταματήσω να κάνω τον κουρασμένο μπροστά τους. Πρέπει να φέρνω ένα λουλούδι κάθε μέρα στο amore μου. Πρέπει, πρέπει, πρέπει...
Πρέπει να αντικαταστήσω τα περισσότερα από τα «πρέπει» με «ΘΕΛΩ». Θέλω, αλλά δεν προλαβαίνω. Ωραία δικαιολογία;
*για την "εκπομπή" του ΩΣ3

8 comments:

Anonymous said...

"Πιάσε το πρέπει από το γιώτα και γδάρε το ίσα με το πί" έγραψε ο Ελύτης. Το πρέπει, απρόσωπο ρήμα αλλά τόσο γαμημένα προσωπικό. Θέλε λοιπόν ιππότη, θέλε over and over again όμως.

Anonymous said...

Μετά απο πολλά χρόνια, σε ακούω διαδικτυακά και πάλι ...

Ας είναι καλα το Λυχνάρι που κάνει την αναμετάδοση, ας είσαι καλά και συ που γεμίζεις το σπίτι με όμορφες μουσικές.

Πολλά τα "πρέπει", ετσι; Εγω να δεις πόσα μπορώ να γράψω on top σε αυτα που έγραψες ...

Α ξέχασα, καλη χρονια !

Night's Knight said...

Νεφ: i want, i need... Τι τα θες;

Θοδωρή: Καλή χρονιά. Να 'ναι καλά το Λυχνάρι ούτως ή άλλως. Νομίζω παρόλα αυτά ότι δεν υπάρχει πια συνδρομή για τον Μελωδία στο site μας...

Anonymous said...

Μου έφτιαξες την μέρα. Δεν είχα πάρει είδηση οτι η #$!%#$-συνδρομή δεν υπάρχει πια !

Με καλωσορίζω και πάλι στον Μελωδία λοιπόν !

Καλα ταξίδια

Anonymous said...

χμ...αν εξαιρέσεις τη γυναίκα, τα παιδιά και το τσιγάρο μια απ τα ίδια κι απο δω.

Night's Knight said...

welcome back Θοδωρής!

eneni: Δεν μου ζητάς και κάτι απλό. Γυναίκα, παιδιά και τσιγάρο! Ε, κάνουν λίγο τη διαφορά όσο να το πεις...

Almost Famous said...

κύριε ιππότη αν μέσα σου έχεις γεμίσει με "πρέπει" τότε να αλλάξεις κοσμοθεωρία και να δώσεις βάση στα "θέλω" γιατί αλλιώς... την έβαψες!!

Night's Knight said...

Γεμάτος από "θέλω" είμαι, που έχουν γίνει "πρέπει" λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτό λέω...