Saturday, January 07, 2012

Μέτρησα

Ένας χρόνος μετά. Σε τι τον μετράς τον χρόνο; Τον μετράς σε μέρες; Σε νότες; Σε ανθρώπους; Σε χαμένα; Σε κερδισμένα; Σε περασμένα; Σε συναισθήματα; Σε δάκρυα; Σε χαμόγελα; Σε χιλιόμετρα; Πώς μετριέται ο χρόνος; Μετριέται στα δάχτυλα; Σε αναπνοές; Σε απώλειες; Σε έρωτες; Πόσο παίρνει ο χρόνος; Πόσα φέρνει ο χρόνος; Τέλη; Αρχές; Βάζει άνω τελείες; Οριστικές τελείες; Χωράς 10 χρόνια σε 3 ώρες; Χωράς το παρακάτω; Το ενδιάμεσο; Τα όσα έζησες; Μπαίνουν σε ράφι; Αρχειοθετούνται; Πεθαίνουν; Γίνονται ανάμνηση; Μένουν ζωή; Πόσοι άνθρωποι χωράνε σε έναν χρόνο; Πόση αγάπη; Πόσα βλέμματα; Πόσα ψέμματα; Πόσα βήματα; Πόσες βροχές; Πόσες λιακάδες; Πόσες βουτιές; Πόσες αγκαλιές; Σε τι τον μετράς τον χρόνο; Σε τσιγάρα; Σε στιγμές; Σε ευτυχία; Έχεις σταματήσει τον χρόνο; Έλα τώρα. Ξέρεις ότι τον έχεις σταματήσει. Ξέρεις ότι έχεις βάλει τουλάχιστον μια τελεία που την στιγμή που έμπαινε πάγωνε ο χρόνος. Οριστική τελεία. Που όρισε την στιγμή. Που όρισε για μια στιγμή, το πάντα σου.


30 12 11 by xxmaybe

Y.Γ.: Σε τι μετράς το χρόνο; Σε ανθρώπους; Σε αγάπη;

4 comments:

renata said...

Σε ανθρώπους. Σε αγάπη. Σε ανθρώπους που αγαπάς. Τον χρόνο που πέρασε εγώ έχασα έναν. Την αγάπη όχι μάλλον, τον άνθρωπο ναι. Σε απώλειες, σε δάκρυα. Αλλά τον ξαναβρήκα. Σε ανθρώπους, σε αγάπη, σε αγάπη, σε ανθρώπους.

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... said...

Σε ανθρώπους, σε στιγμές, σε συναισθήματα, σε αγάπη, σε δρόμους...σε...σε...σε.
Σημασία δεν έχει σε τι το μετράς. Σημασία έχει το οτί μπορείς και μετράς. Ότι έχεις τρόπους. Πολλούς. Μάτια. Και συναίσθημα.

Χρήστος Α. Μιχαήλ said...

Δεν τον μετράς.

Αντώνης Παππάς said...

Μπορούμε να ελπίζουμε σε κανένα εβδομαδιαίο podcast της Νυχτιάς; Μια φιλική μηνιαία συμμετοχή στην Αντέλμα; Κάτι τελοσπάντων!