Monday, July 17, 2006

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ...





Πόσα Σουκού μετράς μέχρι τις διακοπές; Και γιατί τόσος εκνευρισμός; Με ανάδρομο Ερμή πας και κάνεις επαγγελματική πρόταση; Πόσα 3ωρα μπορεί να εντάξει ο μέσος ραδιοφωνικός παραγωγός; Πρέπει να το πετάξω το google earth. Δεν κάνει καλό. Κακό εργαλείο. Επικίνδυνο. Νομίζεις ότι φεύγεις. Αλλά είσαι εδώ. Όταν το κλείνεις είσαι εκεί απ' όπου ξεκίνησες. Θα μου πεις το ίδιο δεν παθαίνουν και όσοι ταξιδεύουν με το Express Σαντορίνη ή το Λατώ; Φεύγουν, ρίχνουν έναν υπνάκο και όταν ξυπνάνε είναι πάλι Πειραιά. Παίζεις με την ψυχολογία αυτού που φεύγει διακοπές; Δεν παίζεις. Κινδυνεύεις να βρεθείς στο χαντάκι. Και δεν θα έχει άδικο ο άνθρωπος να σε χαντακώσει. Περνάει 350 μέρες και ελπίζει σε 15. Θα του φας τη 1; Mr Αγούδημος; E όχι mr Αγούδημος! Δε φταίμε εμείς που θέλουμε τη χλίδα του highspeed. Έχεις ταξιδέψει καπετάνιο με το "Δημητρούλα" και το "Ρομίλντα". Σε κάθε πλαφ μένεις στον τόπο. Αν δεν πας από ανακοπή πράγμα που εύχεσαι, βγαίνεις στο λιμάνι του προορισμού γερασμένος. Ξεχνάς πότε ξεκίνησες. Ξεχνάς πως είναι να πατάς στη γη. Πέρασαν και αιώνες απ' όταν ξεκίνησες. Mr Agoudimos drop dead.

7 comments:

Anonymous said...

Την τελευταία φορά πριν από 4 χρόνια το Ρομίλντα έφτασε μόνο με 4 ώρες καθυστέρηση στην Αστυπάλαια. Για να το γλιτώσω στην επιστροφή, έφυγα από εκεί για Κάλυμνο, έμεινα εκεί 3 μέρες και επέστρεψα με τον Κεντέρη...

Το drop dead είναι πολύ λίγο...

Anonymous said...

θυμάμαι καράβι για την Κω που έκανε 22 ώρες για να φτάσει με 10 ώρες καθυστέρηση... θυμάμαι να είμαι ξαπλωμένη στο διάδρομο με 39 πυρετό... μέχρι να φτάσουμε στο λιμάνι, είχα περάσει γρίπη, ιλαρά και ανεμοβλογιά!!
μακριά από μας!!!
αυτό με τον ανάδρομο και την πρόταση... θα μου πεις στο τηλέφωνο!!

Anonymous said...

Κι όμως, εκεί, στο google earth, με βρίσκεις πιο κοντά από ότι είμαι.
Κι εγώ ακόμα βρίσκω μια ομορφιά σε αυτά τα αργοκίνητα καράβια (αν και ζαλίζομαι απαππαπααπ δηλαδή με όλα ένα πράγμα). Γιατί πάνω τους θυμάμαι ωραίες κουβέντες, αγκαλιές για να ζεσταθούμε από τον λυσσασμένο αγέρα που χωνότανε μέσα στα sleeping bags, πατατάκια και σοκολάτες βιαστικά να μπουκώνονται στο στόμα.
Τι λες; Έρχεσαι Καναδά τώρα; Να, κάνε κλικ, εκεί, στο google earth ντε...

Anonymous said...

Bre Knight, kserw pws den antikathistatai me mia 15imeri ekdromh to kalo pou kaneis mesa s'olh th xronia apo ton aera tou stathmou sou, alla oi ekpompes sou einai iamatikes! Lytrotikes!
:-)

Anonymous said...

Μρ Αγούδημος μας δίνει ψωμάκι και τρώμε..... όσο και να συμφωνώ με το drop dead ειμαι σε φάση 'μην δαγκωνεις το χέρι που σε ταϊζει"....
Ο σκατίγερος!

Anonymous said...

Έλα ρε Κωστή, μόνο 4 ώρες καθυστέρηση με Ρομίλντα είναι high score... Παραπονιάρη! Παράξενε!

Τζο τότε δεν ήταν που είχες κάψει και το πόδι σου στη εξάτμιση μιας μηχανής; Ή τα έχω μπλέξει όλα;

Η global έχει φτιάξει τον δικό της ωραίο πλανήτη. Ω, είναι ωραία στον Παράδεισο. Όταν με το καλό έρθετε στον πλανήτη γη μας ειδοποιείτε. Ευχαριστώ!

Anon, βαρύγδουπο αλλά ωραίο. Thanx!

Anonymous said...

Μικρή Ολλανδέζα σσσσσσσ, και τα blogια έχουν αυτιά. Super mr Agoudimos! Άλλοι πληρώνουν γυμανστήρια για λίγη κωπηλασία. Κι εμείς με ένα απλά αντίτιμο μπορούμε να τραβήξουμε κουπί! Τι αχάριστος που είναι ο κόσμος!